Sitepictogram SSL.com

Kan ik meer dan 1 SSL-certificaat per IP-adres installeren? Kan ik meerdere SSL-certificaten op een webserver installeren?

Tot voor kort was het onmogelijk om meerdere SSL-certificaten te installeren voor virtuele hosts die op één IP-adres worden gehost. Dit is veranderd met een zogenaamde technologie Servernaamindicatie (SNI).

SNI geeft de hostnaam door waarmee verbinding wordt gemaakt tijdens het handshake-proces, waardoor de webserver de inhoud kan versleutelen met de juiste SSL-certificaat. Steeds meer bedrijven gebruiken nu SNI en u moet uw hostingprovider vragen of deze op dit moment specifiek voor u beschikbaar is.

Wikipedia heeft een lijst met serverbesturingssystemen en bijbehorende applicaties die SNI ondersteunen.

Bedankt voor het kiezen van SSL.com! Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op via e-mail op Support@SSL.com, bel 1-877-SSL-SECURE, of klik gewoon op de chatlink rechtsonder op deze pagina. U kunt ook antwoorden op veel voorkomende ondersteuningsvragen vinden in onze kennis basis.
Verlaat de mobiele versie