Wat is een CSR?

A aanvraag voor certificaatondertekening (CSR) is een gecodeerd bericht met een publieke sleutel en andere relevante informatie zoals een gemeenschappelijke naam, plaats en SAN-vermeldingen (indien toepasselijk). Zodra alle gewenste informatie is ingevoerd tijdens de CSR generatieproces, wordt de aanvraag digitaal ondertekend met een overeenkomstige privé sleutel. De informatie gevonden in een CSR wordt gebruikt door een Certificate Authority (CA) om uw ondertekende servercertificaat te verifiëren en uiteindelijk te creëren.

Hoe genereer ik een CSR?

Instructies voor het genereren van een CSR afhankelijk van de serversoftware die u gebruikt. Raadpleeg a.u.b. deze veelgestelde vragen voor een lijst met CSR generatie-instructies voor een breed scala aan serverplatforms. Als u een certificaat bij SSL.com bestelt, kunt u ook een CSR in uw webbrowser met CSR Manager, of met SSL Manager, onze Windows-applicatie voor het bestellen, installeren en beheren van digitale certificaten.

Welke informatie is opgenomen in een CSR?

De set met identificatiegegevens die is ingevoerd bij het maken van een CSR staat bekend als de zogenaamde Onderwerp DN (unieke naam). Bijvoorbeeld a CSR een SSL /TLS certificaat kan de volgende velden bevatten:

Algemene naam (CN): De Volledig gekwalificeerde domeinnaam (FQDN) van de website die het certificaat moet beschermen.
• Organisatie (O): De naam van een bedrijf of organisatie.
• Stad / plaats (L): De naam van een stad of dorp.
• Staat / provincie (S): De naam van een staat of provincie.
Land (C): Een twee-letter Landcode.

Merk op dat alleen de Gemeenschappelijke naam veld is vereist door SSL.com bij het indienen van een CSR voor een SSL /TLS certificaat, en de andere zijn optioneel. Raadpleeg voor meer informatie over de algemene naam deze veelgestelde vragen.

A CSR bevat ook een publieke sleutel, en kan ook omvatten SAN-vermeldingen met extra domeinnamen die door het certificaat moeten worden beschermd.