en English
X

Select Language

Powered by Google TranslateTranslate

We hope you will find the Google translation service helpful, but we don’t promise that Google’s translation will be accurate or complete. You should not rely on Google’s translation. English is the official language of our site.

en English
X

Select Language

Powered by Google TranslateTranslate

We hope you will find the Google translation service helpful, but we don’t promise that Google’s translation will be accurate or complete. You should not rely on Google’s translation. English is the official language of our site.

Jak wyłączyć automatyczne odnawianie dla pojedynczego zamówienia?

Zaloguj się na swoje konto SSL.com.

Kliknij Panel Użytkownika link w menu.

Przewiń w dół i kliknij billing link.

Wybierz zamówienie, które ma być wyłączone z automatycznego odnawiania.

Kliknij wyłącz automatyczne odnawianie przycisk.

Po wyświetleniu monitu o potwierdzenie wyłączenia automatycznego odnawiania kliknij przycisk OK.

Sprawdź dwukrotnie, czy wyłączenie automatycznego odnawiania zostało pomyślnie wykonane.

Po wyświetleniu monitu o potwierdzenie działania, wyłącz automatyczne odnawianie przycisk zmieni się na włącz automatyczne odnawianie. Oznacza to, że pomyślnie wyłączyłeś automatyczne odnawianie zamówienia.

Zapisz się do newslettera SSL.com

Nie przegap nowych artykułów i aktualizacji z SSL.com